Από το βράδυ βάζουμε, σε ένα βαζάκι ή ένα ποτήρι, τις νιφάδες βρώμης τη σκόνη από αρώνια ή μύρτιλα και προσθέτουμε το κεφίρ. Φροντίζουμε να μη γεμίσει το βάζο μας μέχρι πάνω.
Ανακατεύουμε καλά με ένα πλαστικό ή ξύλινο κουτάλι και σκεπάζουμε με το καπάκι ή με σελοφάν. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το πρωί βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε από πάνω τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
Έτοιμο το πρωινό μας, δροσερό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, απολαυστικό και υγιεινό.