Επιστροφή

Πρωινό με κεφίρ και φρούτα

Συστατικά
  

  • 50 γρ νιφάδες βρώμης
  • 200 ml κεφίρ
  • 2 γρ σκόνη από αρώνια ή μύρτιλα
  • 70 γρ μύρτιλα φρέσκα
  • 1 κουτ γλυκού αμύγδαλα φιλέ
  • 1 βαζάκι με σκέπασμα ή ένα ποτήρι

Διαδικασία
 

  • Από το βράδυ βάζουμε, σε ένα βαζάκι ή ένα ποτήρι, τις νιφάδες βρώμης τη σκόνη από αρώνια ή μύρτιλα και προσθέτουμε το κεφίρ. Φροντίζουμε να μη γεμίσει το βάζο μας μέχρι πάνω.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα πλαστικό ή ξύλινο κουτάλι και σκεπάζουμε με το καπάκι ή με σελοφάν. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Το πρωί βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε από πάνω τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
  • Έτοιμο το πρωινό μας, δροσερό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, απολαυστικό και υγιεινό.

Σημειώσεις

Τα φρούτα που θα προστεθούν μπορεί να είναι αρώνια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, σύκα.
Επίσης μπορούμε αντί των αμυγδάλων να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια.
Σκόνη από αρώνια ή μύρτιλα θα βρείτε στη Berryland ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Περισσότερες ιδέες για το πρωινό σας μπορείτε να δείτε εδώ