Επιστροφή

Πρωινό με νιφάδες βρώμης και ψητά αχλάδια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 ώριμα αχλάδια
  • 1/2 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 350 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας salded caramel ή μέλι
  • χοντροκομένους ξηρούς καρπούς.

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε τέσσερεις φέτες το καθένα. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρέξ ή ταψάκι, μοιράζουμε στην επιφάνεια το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το χυμό.
  • Ψήνουμε σκεπασμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για δέκα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τις νιφάδες βρώμης και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή ένταση για 10 λεπτά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα βρώμης σε δυο μπολάκια και από πάνω μοιράζουμε τα ψημένα αχλάδια και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε με ζεστή καραμέλα ή μέλι.
  • Τόσο εύκολα και απλά έχουμε ετοιμάσει ένα υπέροχο πρωινό.

Σημειώσεις

Μπορούμε να ψήσουμε περισσότερα αχλάδια, να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για 2 τρεις μέρες και να τα σερβίρουμε με γιαούρτι ή γκρανόλα ή επαναλαμβάνοντας το ίδιο αφού ζεστάνουμε λίγο τα αχλάδια.