Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε τέσσερεις φέτες το καθένα. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρέξ ή ταψάκι, μοιράζουμε στην επιφάνεια το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το χυμό.
Ψήνουμε σκεπασμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για δέκα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τις νιφάδες βρώμης και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή ένταση για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε το μείγμα βρώμης σε δυο μπολάκια και από πάνω μοιράζουμε τα ψημένα αχλάδια και τους ξηρούς καρπούς.
Περιχύνουμε με ζεστή καραμέλα ή μέλι.
Τόσο εύκολα και απλά έχουμε ετοιμάσει ένα υπέροχο πρωινό.
Σημειώσεις
Μπορούμε να ψήσουμε περισσότερα αχλάδια, να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για 2 τρεις μέρες και να τα σερβίρουμε με γιαούρτι ή γκρανόλα ή επαναλαμβάνοντας το ίδιο αφού ζεστάνουμε λίγο τα αχλάδια.