Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα σκόρδα στη μέση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με αρκετό νερό και τα βράζουμε να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει λίγο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια. Νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά και βράζουμε λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.
Σκορπίζουμε λίγα φύλλα μαϊντανού (εγώ δεν είχα σήμερα).
Στο διάστημα μαγειρέματος των ρεβιθιών ψήνουμε τις γλυκοπατάτες.
Πλένουμε καλά τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Όταν ψηθεί αφαιρούμε τη φλούδα, είναι πολύ εύκολο.
Σερβίρουμε δυο κομμάτια γλυκοπατάτας και από πάνω μέρος από τα ρεβίθια συνοδεύοντας με μια καλή κουταλιά από sour creme ή στραγγιστό γιαούρτι, προαιρετικό.
Μια πράσινη σαλάτα εποχής θα συνοδεύσει το γεύμα μας και γιατί όχι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.