Επιστροφή

Ρολό κοτόπουλου με λαχανάκια Βρυξελλών

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 ρολό κοτόπουλου περίπου 1 κιλού
  • 600 γρ λαχανάκια βρυξελλών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού τσισμένι ή λεμονοπίπερο
  • αλάτι

Οδηγίες
 

  • Αγοράζουμε έτοιμο ρολό κοτόπουλου, μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη μας να το γεμίσει με ζαμπόν τυρί πιπεριά ή χωρίς γέμιση ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Βάζουμε το ρολό σε σακούλα ψησίματος μαζί με το χυμό λεμονιού κι ένα ποτήρι κρασιού νερό.
  • Κλείνουμε τη σακούλα την τρυπάμε προσεκτικά με μια οδοντογλυφίδα σε δυο τρία σημεία και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε το ρολό από τη σακούλα και με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού αφαιρούμε το δίχτυ. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να μπορούμε να κόψουμε εύκολα τα κομμάτια.
  • Ετοιμάζουμε τα λαχανάκια: 30 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό τοποθετούμε τα λαχανάκια (δεν χρειάζεται να τα αποψύξουμε) και τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανάκια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανάκια. Τα σοτάρουμε ελαφρά γυρίζοντας τα προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Πασπαλίζουμε με το τσιμένι ή το πιπέρι και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα του κοτόπουλου.

Σημειώσεις

Εναλλακτικά ψήνουμε σε γάστρα σκεπασμένη προσέχοντας να έχει λίγα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.