Ξεκινάμε με το βράσιμο του ρυζιού. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι.
Μειώνουμε την εστία σε μέτρια ένταση και βράζουμε για 35 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά. Μόλις είναι έτοιμο στραγγίζουμε καλά.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Βράζουμε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια. Κόβουμε το αγγούρι και τα ραπανάκια με τη βοήθεια μαντολίνου σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, τη σόγια sause, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι και τα ραπανάκια και αφήνουμε να μαριναριστούν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο λιωμένο και τα φύλλα μαϊντανού, μόλις ζεσταθεί το βούτυρο προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά το πολύ.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο ρύζι στη σαλατιέρα, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα λαχανικά προσθέτουμε αλάτι (με προσοχή γιατί η σόγια είναι συνήθως αρμυρή) το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και έχουμε ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.