Επιστροφή

Σαλάτα με γαρίδες και μικρόσπερμα φασόλια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 130 γρ μικρόσπερμα φασόλια
  • 350 γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 ντοματίνια ή μια μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • καυτερή σάλτσα πιπεριάς (προαιρετικό)

Διαδικασία
 

  • Μουλιάζουμε για λίγες ώρες τα φασόλια και τα βράζουμε. Στραγγίζουμε καλά.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις βράζουμε για πέντε λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  • Σε μπολ ανάδευσης τοποθετούμε τα φασόλια, τις γαρίδες, τα κρεμμύδια και το μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε για λίγο να σταθεί πριν σερβίρουμε.
  • Περνάμε από τοστιέρα ή γκριλ φέτες ψωμιού και σερβίρουμε πάνω σε αυτές τη σαλάτα προσθέτοντας έξτρα φύλλα μαϊντανού και καυτερή σάλτσα πιπεριάς αν το επιθυμούμε ή επιπλέον χοντροκομμένο πιπέρι.
  • Διαφορετικά σερβίρουμε σε μικρές σαλατιέρες ή μπολάκια.

Σημειώσεις

Τα φασόλια μου ήταν μικρόσπερμα ξερικά Τήνου και τα κρεμμύδια μέρος από ένα μεγάλο κρεμμύδι Ζακύνθου.
Για την προτεινόμενη σάλτσα πιπεριάς μπορείτε να δείτε εδώ.