Επιστροφή

Σαλάτα με κινόα, μήλο, αγγούρι και ρόκα

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 50 γρ κινόα
  • 1/4 ξινόμηλο
  • 1 μικρό αγγούρι
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κουτ. σουπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Διαδικασία
 

  • Βάζουμε την κινόα σε σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
    Την μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τετραπλάσιο της ποσότητας της.
    Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας ( με διαβάθμιση 0-9 στο 5) και βράζουμε για 20 λεπτά παρατηρώντας να βγουν οι μικρές άσπρες ουρές.
    Στραγγίζουμε και κρυώνουμε με κρύο νερό.
  • Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το αγγούρι στη μέση, αφαιρούμε τυχόν μεγάλα σπόρια με ένα κουταλάκι και το κόβουμε σε κύβους.
    Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους.
    Παίρνουμε τα τρυφερά φύλλα από τη ρόκα.
  • Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανκατεύουμε καλά.
  • Σε σαλατιέρα ή σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε την κινόα το αγγούρι το μήλο και τα μισά φύλλα της ρόκας. Ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλα της ρόκας και προσθέτουμε το ντρέσινγκ και λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
    Σερβίρουμε.
  • Εγώ συνόδευσα όπως είπα την ψητή στο BBQ τσιπούρα μου.

Σημειώσεις

Αντί του μήλου μπορούμε να προσθέσουμε αχλάδι ή μάνγκο.
Άλλα λαχανικά που θα μπορούσαν να προτεθούν είναι αμπελοφάσουλα στην εποχή τους ή και διάφορα μυριστικά, όπως  βασιλικός ή δυόσμος.