Πλένουμε τα ντοματάκια ή τις ντομάτες και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.Πλένουμε τη ρόκα και χρησιμοποιούμε τα τρυφερά της φύλλα. Σε μια σαλατιέρα ή πιάτο βάζουμε τις ντομάτες, τη ρόκα, τις ελιές και τα κρουτόν, προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Αραδιάζουμε πάνω από τα λαχανικά τα κομμάτια του ανθότυρου και το προσιούτο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού ελαιόλαδου και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το ξύσμα λεμονιού.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτή τη σαλάτα ένα κρέας ή ψάρι ή και να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Σε εμένα ταίριαζε πολύ ένα ροζέ κρασί.