Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
Βράζουμε τις πατάτες και το αυγό
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαράγγια και βράζουμε 2-3 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε γκριλ ή BBQ.
Σε πιατέλα στρώνουμε τα σπαράγγια και ανάμεσα τους τις πατάτες και το αυγό σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μάραθο.
Νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και τα βότανα.
Σε ένα βαζάκι βάζουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Τόσο απλά και γρήγορα.