Επιστροφή

Σαλάτα με ωμά παντζάρια

Συστατικά
  

  • παντζάρια κίτρινα και candy
  • Χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε με αποφλοιωτή πατάτας.
  • Με μαντολίνο τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αν δεν έχετε μαντολίνο θα τα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τα αραδιάζουμε σε πιάτο ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πιάτο με μικρά κομμάτια από ραπανάκια ή με κατσικίσιο τυρί.

Σημειώσεις

Επίσης μπορούν να συνοδεύσουν ένα χούμους ή κάποιο άλλο ντιπ.
Τα ίδια παντζάρια μπορούν να προστεθούν σε χυμούς με άλλα φρούτα και λαχανικά. Όταν θα τα έχω και πάλι θα σας δώσω και άλλες ιδέες.
Για όσους ενδιαφέρονται να βρουν τις συγκεκριμένες ποικιλίες, το πιο πιθανό προς το παρόν, είναι να τα αναζητήσετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.