Πλένουμε καλά τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε με αποφλοιωτή πατάτας.
Με μαντολίνο τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αν δεν έχετε μαντολίνο θα τα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τα αραδιάζουμε σε πιάτο ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πιάτο με μικρά κομμάτια από ραπανάκια ή με κατσικίσιο τυρί.