Επιστροφή

Σοκολατένιες τηγανίτες

4 τηγανίτες

Συστατικά
  

Για τις τηγανίτες

  • 175 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 25 γρ κακάο
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 275 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • βούτυρο για το τηγάνισμα

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 25 γρ βούτυρο
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Διαδικασία
 

Για τις τηγανίτες

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι, το κακάο αφού το περάσουμε από σήτα να μην έχει σβώλους, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με το αυγό και χτυπάμε με πιρούνι ή σύρμα κουζίνας.
  • Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα ομογενοποιημένο χυλό.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία σε μέτρια θερμοκρασία, αλείφουμε με βούτυρο και προσθέτουμε 3 -4 κουταλιές σούπας από το χυλό κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί κάνοντας μια τηγανίτα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών.
  • Τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Τις κρατάμε κάπου ζεστές.

Για τη σοκολάτα

  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία και να ρέει εύκολα.

Σερβίρισμα

  • Αν θέλουμε κόβουμε τις τηγανίτες σε σχήμα καρδιάς. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας και φρούτα προαιρετικά.
  • Ιδανικές για ένα χαλαρό πρωινό αλλά γιατί όχι και για ένα απογευματινό συνοδευτικό του τσαγιού μας.