Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι, το κακάο αφού το περάσουμε από σήτα να μην έχει σβώλους, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με το αυγό και χτυπάμε με πιρούνι ή σύρμα κουζίνας.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα ομογενοποιημένο χυλό.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία σε μέτρια θερμοκρασία, αλείφουμε με βούτυρο και προσθέτουμε 3 -4 κουταλιές σούπας από το χυλό κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί κάνοντας μια τηγανίτα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών.
Τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Τις κρατάμε κάπου ζεστές.