Επιστροφή

Σούπα με σελινόριζα

Εξοπλισμός

  • Ραβδομπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων

Συστατικά
  

  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • τα κλωνάρια από το σέλινο και λίγα φύλλα
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα μικρή
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 10 γρ τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml κρέμα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
  • κρουτόν για το σερβίρισμα
  • μπλε τυρί για το σερβίρισμα
  • σχινόπρασο για το σερβίρισμα

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κύβους. Επιλέγουμε τα τρυφερά κοτσάνια σέλινου που υπήρχαν στη σελινόριζα μαζί με λίγα τρυφερά φύλλα.
    Καθαρίζουμε την πατάτα και τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους.
    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τη σελινόριζα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε το ζωμό συν 200 ml ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
  • Με ραβδομλπέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων λιώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
    Νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και το τζίτζερ και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε την εστία.
  • Σερβίρουμε με μπλε τυρί και λίγα φύλλα σχινόπρασου. Προσθέτουμε κρουτόν όποιος θέλει.

Σημειώσεις

Αντι της σελινόριζας μπορούμε να βάλουμε σέλερι αφού πρώτα αφαιρέσουμε τις εξωτερικές ίνες και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Αν δεν έχουμε κρέμα καρύδας μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος