Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι καβουρντίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι και το μεταφέρουμε σε ένα πιατάκι.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και μόλις μαραθούν λίγο χαμηλώνουμε σε χαμηλή ένταση σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 περίπου λεπτά.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας αφαιρώντας ένα λεπτό.
1-2 λεπτά πριν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα προσθέτουμε στις πιπεριές το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μισό βασιλικό επίσης κομμένο, το καβουρντισμένο κουκουνάρι και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε τα έτοιμα ζυμαρικά μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.