Επιστροφή

Σπαράγγια ψητά τυλιγμένα με προσούτο

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 350 γρ σπαράγγια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 80 γρ προσούτο
  • αλάτι χοντρό για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κομμάτι τους κόβοντας εκεί που λυγίζει με ευκολία. Αν θέλουμε με ένα καθαριστή πατάτας καθαρίζουμε πολύ ελαφρά το κάτω μέρος τους. Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Κόβουμε το προσούτο σε λωρίδες.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε ένα ένα τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο σκόρδο και τυλίγουμε με ένα κομμάτι από προσούτο.
  • Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Για όσους έχουν την δυνατότητα ψησταριάς ψήνουμε σε σχάρα για 3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
  • Σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ξύσμα λεμονιού.

Σημειώσεις

Για επιπλέον νοστιμιά μπορούμε να φτιάζουμε μια σάλτσα με σκόρδο ελαιόλαδο μουστάρδα και κρασί χτυπώντας τα υλικά σε ένα γουδί.
Μπορούμε αντί του προσούτο να τυλίξουμε με λεπτές φέτες από μπέικον.
Επίσης όταν υπάρχουν άγρια σπαράγγια θα τα τυλίξουμε δύο δύο και προσοχή στο ψήσιμο για΄τι είναι πιο λεπτά.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συνταγές με σπαράγγια αναμείνατε!!