Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κομμάτι τους κόβοντας εκεί που λυγίζει με ευκολία.
Αν θέλουμε με ένα καθαριστή πατάτας καθαρίζουμε πολύ ελαφρά το κάτω μέρος τους.
Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο.
Κόβουμε το προσούτο σε λωρίδες.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε ένα ένα τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο σκόρδο και τυλίγουμε με ένα κομμάτι από προσούτο.
Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Για όσους έχουν την δυνατότητα ψησταριάς ψήνουμε σε σχάρα για 3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ξύσμα λεμονιού.