Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει σε μπολ ανάδευσης με τα ακροδάκτυλα μας. Μαζεύουμε όλο το μείγμα σε μια μπάλα κάνοντας τη ζύμη.
Τυλίγουμε με σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Στρώνουμε την ταρτιέρα μας με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος.
Βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια χοντρού πλάστη και σκεπασμένου με το σελοφάν που την είχαμε τυλίξει ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάνω σε χαρτί ψησίματος (για ευκολία μεταφοράς στην ταρτιέρα) Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα να καλύψει καλά και τα πλαϊνά τοιχώματα της και με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με το χαρτί που την ανοίξαμε και φασόλια ή τις ειδικές μπίλιες ψησίματος και ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά το ψήσιμο της ζύμης.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα την λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το καρδάμωμο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε κουκούτσια και χοντρά μέρη. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια κατά μήκος.
Αραδιάζουμε τα αχλάδια πάνω στην ζύμη.
Αδειάζουμε το μείγμα τυριού - κρέμας πάνω από τα αχλάδια ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά. Κλείνουμε τη θερμοκρασία ανοίγουμε λίγο την πόρτα του φούρνου κι αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτού.