Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τα δύο είδη αλευριού, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους και με τα ακροδάχτυλα μας τρίβουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε τον κρόκο και 2 κουτ, σούπας παγωμένο νερό και ενώνουμε όλα τα υλικά σε ζύμη, χωρίς πολύ ζύμωμα.
Τυλίγουμε τη ζύμη με σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε μια ταρτιέρα ( διαμέτρου 24 εκατ) στρώνουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια χοντρού πλάστη την απλώνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος σε φύλλο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα.
Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα έτσι που να καλύψει και τα τοιχώματα και κόβουμε τυχόν περίσσεια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Τοποθετούμε στην επιφάνεια της ζύμης χαρτί ψησίματος και φασόλια ή μπίλιες ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Σε κάδο μίξερ ή σε μπολ ανάδευση χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το μήλο από τα κουκούτσια του.
Το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι ή μαντολίνο και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του μήλου στην επιφάνεια διακοσμώντας.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και το μέλι και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας