Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε περιοδικά για 6-8 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε δέκα λεπτά. Το υγρό που θα στραγγίξει δεν το πετάμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μια βινεγκρέτ.
Μεταφέρουμε τα ντοματίνια σε λαδωμένο ταψάκι (διαμέτρου 24 εκατ.)Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα χαρτί ψησίματος και το κόβουμε στρογγυλό λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε τη μουστάρδα σε όλο το φύλλο.
Με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος μεταφέρουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τα ντοματίνια, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε αρκετά σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την τάρτα σε μια πιατέλα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τις ελιές, το πέστο και το τυρί. Διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί.
Σημειώσεις
Για το πέστο μπορείτε να δείτε εδώ πως το φτιάχνουμε ή να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο του εμπορίου. Εγώ είχα την τύχη να μου χαρίσει φίλος γείτονας που μοιραζόμαστε γεύσεις. Διαλέγουμε μικρά ντοματίνια και αν θέλουμε διαφορετικού χρώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φύλλο σφολιάτας χωρίς γλουτένη που θα βρείτε σε μεγάλα ΣΜ. Επιλέξτε κάποιο πικάντικο αλειφόμενο τυρί.