Επιστροφή

Τάρτα με σοκολάτα κάστανα και μανταρίνια

10 άτομα

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 μανταρίνι το ξύσμα του και το χυμό
  • 100 γρ βούτυρο παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ κάστανα βρασμένα και λιωμένα με πιρούνι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2-3 μανταρίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ζαχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι το ξύσμα του μανταρινιού και το βούτυρο σε κύβους. Με τα ακροδάκτυλα μας τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τρίμματα. Προσθέτουμε το χυμό του μανταρινιού και δημιουργούμε μια ζύμη με τα χέρια μας χωρίς να ζυμώσουμε. Την τυλίγουμε με σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Σε μπολ πάνω από μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε την κανέλα και τα κάστανα ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρουμε το φύλλο μαζί με το χαρτί σε ταρτιέρα (διαμέτρου 24 εκατοστών) και φροντίζουμε να απλωθεί μέχρι και τα τοιχώματα τη ταρτιέρας.
  • Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος απλώνουμε πάνω φασόλια ή μπίλιες ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς και αέρα. Αφαιρούμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 λεπτά ακόμη.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη ζύμη. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια περιφερικά τις ροδέλες του μανταρινιού.
  • Βάζουμε και πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε. Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.

Σημειώσεις

Αντί για μανταρίνια μπορείτε να βάλετε πορτοκάλια σαγκουίνια.
Τα κάστανα μπορεί να είναι προβρασμένα για μεγαλύτερη ευκολία.