Επιστροφή

Τηγανίτες με ανθότυρο για πρωινό

5 τηγανίτες

Συστατικά
  

Για τις τηγανίτες

  • 150 γρ ανθότυρο
  • 3 αυγά αυγά
  • 75 ml γάλα
  • 90 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • μέλι για το σερβίρισμα

Για τα μήλα

  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γεμάτη μέλι
  • χυμό από ένα μανταρίνι ή μισό πορτοκάλι

Οδηγίες
 

Για τις τηγανίτες

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το ανθότυρο και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρουμε ένα πηχτό χυλό.
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι και το τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Μόλις ζεσταθεί μεταφέρουμε μέρος του μείγματος ίσα να καλυφτεί ο πάτος του τηγανιού. Ψήνουμε για ενάμιση λεπτό περίπου από κάθε πλευρά.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας, μεταφέροντας τις τηγανίτες σε πιατέλα ρίχνοντας σε κάθε μια μέλι.

Για τα μήλα

  • Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά με τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Ραντίζουμε με το χυμό του μανταρινιού ή πορτοκαλιού και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμη.
  • Μεταφέρουμε τα ψημένα μήλα πάνω από τις τηγανίτες. Συνοδεύουμε με γάλα, χυμό πορτοκαλιού ή καφέ.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε αλεύρι αυτοδιογκούμενο μπορείτε να βάλετε μαλακό αλεύρι με την προσθήκη 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Το μέλι μου ήταν πορτοκαλιάς από το Χρυσόμελο