Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. τις προσθέτουμε σε νερό που βράζει και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μπολ ανάδευσης.
Με κουτάλα του πουρέ ή ένα πιρούνι λιώνουμε καλά τις πατάτες.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα καλά ομογενοποιημένο χυλό.
Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στην εστία σε μέτρια προς δυνατή ένταση και αλείφουμε με βούτυρο.
Προσθέτουμε δυο τρεις κουταλιές σούπας από το χυλό, απλώνουμε να πάει σε όλο το τηγάνι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό την ίδια διαδικασία.
Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστές με επικάλυψη καρύδια, κανέλα, μέλι, μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο, πετιμέζι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Εδώ με μαρμελάδα περγαμόντο κανέλα και καρύδια.
Και εδώ με κανέλα πετιμέζι και καρύδια.