Επιστροφή

"Τούρτα" με μαρμελάδα κυδώνι

Εξοπλισμός

  • ταρτιέρα ή ταψί με διάμετρο 26 εκατοστά

Συστατικά
  

  • 200 γρ βούτυρο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 500 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 500 γρ μαρμελάδα κυδώνι

Διαδικασία
 

  • Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά τα ζυγίζουμε και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μίξερ με το εξάρτημα φτερό (η σε μπολ ανάδευσης με μίξερ χειρός) μέχρι να γίνει αφράτο.
    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη. Προσοχή όχι πολύ ζύμωμα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο.
  • Σε ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκατοστά στρώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης ομοιόμορφα καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Μοιράζουμε από πάνω τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
  • Με το υπόλοιπο της ζύμης πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα δημιουργώντας ένα πλέγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αν η μαρμελάδα είναι πολύ πηχτή την ζεσταίνουμε προσθέτοντας πολύ λίγο νερό.
Μπορούμε να βάλουμε όποια μαρμελάδα έχουμε διαθέσιμη.