Επιστροφή

Το δικό μου tiramisu

Συστατικά
  

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 30 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
  • 20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 300 ml δυνατό καφέ φίλτρου
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3-4 κουτ. σούπας σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο τριμμένη
  • κακάο σε σκόνη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

Προετοιμασία

  • Φτιάχνουμε τον καφέ στην καφετιέρα. Σε 300 ml νερό προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας γεμάτες καφέ φίλτρου. Μπορούμε να φτιάξουμε και εσπρέσο αν θέλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σε κάδο του μίξερ (ή σε μπολ ανάδευσης ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το κονιάκ τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε σε δυνατή διαβάθμιση του μίξερ για 3-4 λεπτά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Συναρμολόγηση

  • Σε πλατύ μπολ ή σε πιάτο βάζουμε τον καφέ και το κονιάκ. Προσθέτουμε σταδιακά τα σαβαγιάρ για 30 δευτερόλεπτα το πολύ και στρώνουμε στη βάση του πυρέξ.
  • Μοιράζουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
  • Στρώνουμε πάλι μια στρώση μπισκότα που έχουμε περάσει από τον καφέ.
  • Μοιράζουμε την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας αν θέλουμε με ένα λικέρ.

Σημειώσεις

Μπορούμε να έχουμε φτιάξει την κρέμα και τον καφέ, από την προηγούμενη μέρα και να κάνουμε τη συναρμολόγηση λίγο πριν από την ώρα του σερβιρίσματος.