Ανοίγουμε τα φύλλα πάνω σε με μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας ή σε πλαστήρι.
Κόβουμε τα σύκα σε μικρούς κύβους, το ίδιο και το τυρί.
Κόβουμε λωρίδες περίπου 8 εκατοστών πλάτους.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε μικρή ποσότητα σύκων και τυριού.
Διπλώνουμε το φύλλο κάνοντας τρίγωνα τυροπιτάκια καλά κλεισμένα.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα τυροπιτάκια με βούτυρο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστά.