Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια.
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκρίλ για 10-15 λεπτά,γυρίζοντας τες μια φορά. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε BBQ.
Τις βγάζουμε από το φούρνο τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με σελοφάν. Μετά από 10 -15 λεπτά αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες (οι οποίες θα έχουν ήδη μαλακώσει) και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Στο διάστημα ψησίματος των πιπεριών ετοιμάζουμε τον τόνο.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε BBQ.
Ανάβουμε το BBQ μέχρι να φτάσει στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα φιλέτα στη σχάρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, (ανάλογα πάντα με το πάχος του φιλέτου)
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε σε σχαροτήγανο που θα το έχετε κάψει πολύ πριν βάλετε τα φιλέτα.
Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τις πιπεριές, τις ελιές την κάπαρη το ελαιόλαδο, το ξύδι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε πιάτα τις πιπεριές με τα υπόλοιπα υλικά και από πάνω τοποθετούμε ένα φιλέτο ψαριού.
Σκορπάμε μερικά φύλλα ρόκας στο πιάτο και συνοδεύουμε με μια σφήνα λεμονιού.