Επιστροφή

Φιογκάκια με γαρίδες κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 160 γρ φιογκάκια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 15-20 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά ραβδάκια
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • 3-4 σταγόνες τσίλι ή μισή πιπερίτσα τσίλι
  • 1 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά ραβδάκια. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο σε κάθε περίπτωση όμως δεν τα βράζουμε υπερβολικά.
  • Όσο τα ζυμαρικά βράζουν σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε περιοδικά για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντας τες μια φορά.
  • Προσθέτουμε το τσίλι τις λιαστές ντομάτες και το μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής. Μια χωριάτικη ταίριαξε στο δικό μας τραπέζι.

Σημειώσεις

Οι γαρίδες που χρησιμοποίησα ήταν κατεψυγμένες και καθαρισμένες.
Μπορείτε να βάλετε όποιες εσείς θέλετε αρκεί να μην τις παραβράσετε.
Τα ζυμαρικά δεν θα τα άλλαζα, πιστεύω όμως  ότι κι ένα σπαγγέτι θα του ταιριάζει.