Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κομμάτια.Τη βάζουμε να βράσει.
Σε ένα τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ντοματάκια. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά.
Σε ένα λαδωμένο ταψί μεταφέρουμε τα βρασμένα λαχανικά, μοιράζουμε από πάνω λίγα φύλλα μαϊντανού και το τριμμένο τυρί.
Σε μικρή κατσαρόλα μεταφέρουμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι ή κουτάλα του πουρέ. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε ελαφρά να πάρουμε ένα πουρέ.
Απλώνουμε τον πουρέ πάνω από τα λαχανικά ομοιόμορφα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 -35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε με φύλλα από μαρούλι ή ρόκας.
Σημειώσεις
*Αν δεν έχετε αυτό το μείγμα μπαχαρικών φτιάξτε ένα δικό σας με θυμάρι, ρίγανη, τζίτζερ, κόλιαντρο ή ότι άλλο ταιριάζει στις γεύσεις σας.