Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία συνταγής
Φωτογραφίες οδηγιών
Σημειώσεις
Smaller
Normal
Larger
Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο
Συστατικά
240
γρ
βρασμένα ρεβίθια
ή μια δομετρική κούπα
1
ώριμο αβοκάντο
2
μικρές σκελίδες σκόρδου
1
κουτ. σούπας
ταχίνι
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
1/2
κουτ. γλυκού
αλάτι
1/2
κουτ. γλυκού
καπνιστή πάπρικα
και λίγη για το σερβίρισμα
4-5
κουτ. σούπας
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στη δυνατή του ένταση μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με επιπλέον πάπρικα και ελαιόλαδο αν θέλουμε.
Συνοδεύουμε με πίτες ελαφρά ψημένες ή κράκερ ή κριτσίνια.
Σημειώσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε κύμινο στο μείγμα αντί της πάπρικας.