Επιστροφή

Χούμους με ρεβίθια και αβοκάντο

Συστατικά
  

  • 240 γρ βρασμένα ρεβίθια ή μια δομετρική κούπα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα και λίγη για το σερβίρισμα
  • 4-5 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στη δυνατή του ένταση μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με επιπλέον πάπρικα και ελαιόλαδο αν θέλουμε.
  • Συνοδεύουμε με πίτες ελαφρά ψημένες ή κράκερ ή κριτσίνια.

Σημειώσεις

Μπορούμε να προσθέσουμε κύμινο στο μείγμα αντί της πάπρικας.