Σε μια γυάλινη λεκάνη (για να έχουμε τον έλεγχο της ζύμης) βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και προσθέτουμε το προζύμι και το νερό. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενοποιηθούν τα υλικά χωρίς να ζυμώσουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε επιφάνεια εργασίας ελαφρά αλευρωμένη μεταφέρουμε τη ζύμη και την απλώνουμε με μαλακές κινήσεις.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε φάκελο και την τοποθετούμε πάλι στη λεκάνη ζυμώματος. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Την ίδια διαδικασία θα την επαναλάβουμε άλλες δυο φορές κάθε μισή ώρα δημιουργώντας μια μπάλα.
Στην τελευταία φορά θα δημιουργήσουμε μια μπάλα με τη ζύμη και θα την τοποθετήσουμε πάλι στη λεκάνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 με 2.5 ώρες να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε το καλάθι μορφοποίησης καλύπτοντας το με αλεύρι ρυζιού.Βγάζουμε και πάλι τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας την απλώνουμε με ελαφρές κινήσεις, διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες της προς τα μέσα. μορφοποιούμε τη ζύμη σε μια μπάλα με τη βοήθεια της σπάτουλας και την τοποθετούμε στο καλάθι με το μέρος που έκλεισε προς τα επάνω. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου δυο ώρες να φουσκώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε το ψωμί προθερμαίνουμε το φούρνο μαζί με τη γάστρα στους 240 βαθμούς και αέρα, μέχρι να φτάσει στους επιθυμητούς βαθμούς.Αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός μειώστε κατά 20 βαθμούς. Βγάζουμε το ψωμί από το ψυγείο και το μεταφέρουμε με προσοχή στη ζεστή γάστρα. Χαράζουμε την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι ή καλύτερα με ξυραφάκι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο κάτω ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.Κόβουμε το ψωμί αφού έχει κρυώσει.