Επιστροφή

Coleslaw

Συστατικά
  

  • 2 δοσομετρικές κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 δοσομετρική κούπα καρότο τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1-2 κουτ. σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 40 γρ μαγιονέζα
  • 40 γρ ξινή κρέμα ή γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το λάχανο και το ψιλοκόβουμε, προτιμότερο με μαντολίνο. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σχινόπρασο. Βάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και αλατίζουμε.
  • Σε ένα μικρό βάζο, βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε. Μπορεί να μείνει 2-3 μέρες στο ψυγείο.