Επιστροφή

Ψάρι φέτα με κρεμμύδια και ντομάτα

Συστατικά
  

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φέτα ψαριού συναγρίδα ή σφυρίδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 -3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από την ντομάτα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους, αφαιρώντας τα σπόρια αν είναι πολλά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και από πάνω τα κομμάτια της ντομάτας και του σκόρδου. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και δυο τρεις κουταλιές νερό. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του ψαριού και την τοποθετούμε πάνω στο στρώμα κρεμμυδιών ντομάτας ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 -20 λεπτά ακόμη, προσέχοντας να μη στεγνώσει εντελώς αλλά να μείνει με λίγη σάλτσα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα, σπιτικό ψωμί και ένα καλό κρασί.

Σημειώσεις

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία, καλό είναι να γυρίσουμε μια φορά το ψάρι όσο θα μαγειρεύεται. Ο χρόνος ίσως να διαφέρει αλλά έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και να αυξομειώσουμε ανάλογα.