Επιστροφή

Σαλάτα με φακές ρόκα σταφύλια και φέτα

Συστατικά
  

  • 1 δοσομετρικη κούπα βρασμένες φακές
  • φύλλα ρόκας ή τρυφερού μαρουλιού
  • σταφύλια
  • τυρί φέτα σε κύβους
  • αγγούρι σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • κολοκυθόσπορους ή κουκουνάρι

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τις φακές προσέχοντας να μη χυλώσουν. Τις στραγγίζουμε ξεπλένοντας με κρύο νερό.
  • Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, πλένουμε τις ρόγες σταφυλιού και τις κόβουμε στη μέση. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα ή το μαρούλι. Αν βάλουμε κολοκυθόσπορους ή το κουκουνάρι το καβουρντίζουμε ελαφρά.
  • Σε μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι και τη μουστάρδα με λίγο αλάτι και ανακινούμε καλά.
  • Σε σαλατιέρα ή βαθύ πιάτο βάζουμε τις φακές και τη ρόκα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε το αγγούρι και τα σταφύλια.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και μετά προθέτουμε τη φέτα και τους σπόρους.

Σημειώσεις

Εγώ εδώ που είμαι σήμερα δεν είχα σπόρους και πρόσθεσα μερικά αμύγδαλα που βρήκα στο ντουλάπι.
Αντί των σταφυλιών την επόμενη φορά θα βάλω σύκα.
Αντί του αγγουριού μπορούμε να βάλουμε μαριναρισμένα κομμάτια τρυφερού κολοκυθιού.