Σε ένα τηγάνι (αν έχετε κάποιο που μπορεί να μπει στο φούρνο ακόμη καλύτερα) βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο μαζί με το λουκάνικο. Σβήνουμε με το κρασί.
Μεταφέρουμε σε ταψί τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και αραδιάζουμε δίπλα τα ρεβίθια.
Μπλανσάρουμε τα παραπούλια σε βραστό νερό και τα μεταφέρουμε στο ταψί μας.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το θυμάρι και λίγο ζωμό κοτόπουλου ή βραστό νερό, ίσα να καλύπτει τον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 5- 10 λεπτά, ελέγχοντας να είναι ψημένο το λουκάνικο και να έχει μείνει λίγη σάλτσα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τυρί φέτα, φρέσκο σπιτικό ψωμί και κρασί από αυτό που προσθέσαμε στο φαγητό.