Επιστροφή

Λουκάνικο κεφτέ με ρεβίθια και παραπούλια

Συστατικά
  

  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ λουκάνικο κεφτέ ή κάποιο άλλο
  • 100 γρ ρεβίθια βρασμένα
  • 3-4 παραπούλια
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα από φρέσκο θυμάρι προαιρετικό
  • ζωμό κοτόπουλου ή νερό

Οδηγίες
 

  • Σε ένα τηγάνι (αν έχετε κάποιο που μπορεί να μπει στο φούρνο ακόμη καλύτερα) βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο μαζί με το λουκάνικο. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και αραδιάζουμε δίπλα τα ρεβίθια.
  • Μπλανσάρουμε τα παραπούλια σε βραστό νερό και τα μεταφέρουμε στο ταψί μας.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το θυμάρι και λίγο ζωμό κοτόπουλου ή βραστό νερό, ίσα να καλύπτει τον πάτο του ταψιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 5- 10 λεπτά, ελέγχοντας να είναι ψημένο το λουκάνικο και να έχει μείνει λίγη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τυρί φέτα, φρέσκο σπιτικό ψωμί και κρασί από αυτό που προσθέσαμε στο φαγητό.