Επιστροφή

Κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι

Συστατικά
  

  • 220 γρ αλεύρι μαλακό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ κράνμπερι ή σταφίδες
  • 60 γρ βούτυρο μαλακό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
  • φιστίκια χοντροκομμένα για την επικάλυψη
  • φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι.
  • Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
  • Βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι για 2-3 λεπτά και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι αφού πρώτα το τρυπήσουμε με ένα σουβλάκι.
  • Μόλις πιει το σιρόπι το μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.