Σε ένα μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι.
Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
Βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι για 2-3 λεπτά και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι αφού πρώτα το τρυπήσουμε με ένα σουβλάκι.
Μόλις πιει το σιρόπι το μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.