Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με την τριμμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και απλώνουμε καλά με τη βοήθεια σπάτουλας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θα πρέπει να απλωθεί και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και εκατό γραμμάρια από το ραβέντι αφού το ψιλοκόψουμε. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα βοηθώντας το με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.
Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 4 ώρες.
Κόβουμε το υπόλοιπο ραβέντι σε κύβους 3 εκατοστών και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το μέλι και 1 κουταλιά σούπας νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας με τα κομμάτια από το ραβέντι.
Καλό είναι να μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο πριν να κοπεί.