Επιστροφή

Ψάρι με λαχανικά στο φούρνο

Συστατικά
  

  • 1 φέτα ψαριού
  • 1 μικρό λάχανο από παραπούλια
  • 7-8 σπαράγγια
  • 7-8 μπουκέτα μπρόκολου
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τη φέτα του ψαριού και τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε στη μέση το λάχανο. Καθαρίζουμε από τα σκληρά μέρη τα σπαράγγια και τα μπουκέτα του μπρόκολου.
  • Σε νερό που βράζει μπλανσάρουμε το μπρόκολο και τα σπαράγγια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και περνάμε σε δυνατή φωτιά τα κομμάτια του λάχανου.
  • Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη μουστάρδα το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακινούμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
  • Σε ταψί τοποθετούμε το ψάρι και τριγύρω τα λαχανικά. Αλατίζουμε ελαφρώς τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα μουστάρδας - λεμονιού - ελαιόλαδου.
  • Ψήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνο, για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί και καλό κρασί.

Σημειώσεις

Αν δε βρείτε λάχανο από παραπούλια χρησιμοποιήστε την καρδιά από ένα μαλακό λάχανο.