Επιστροφή

Κέικ με σαγκουίνια και σοκολάτα

Συστατικά
  

Για το κέικ

  • 150 ml χυμό από σαγκουίνια
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδος μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 180 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο κομμένη σε μικρά κομμάτια

Για το γλάσο

  • 180 γρ ζαχαρη άχνη
  • 50 ml χυμό από σαγκουίνια
  • ξύσμα από δυο τρία πορτοκάλια για τη διακόσμηση

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά, βήμα απαραίτητο για να διευκολυνθούμε στη διαδικασία. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
  • Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ που διαθέτουμε) βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας από το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά ένα - ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τα τριμμένα αμύγδαλα χαμηλώνοντας την ένταση του μίξερ. Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τη σοκολάτα και αναδεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνή μια λεπίδα. Τα τελευταία 15 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Τρυπάμε με σουβλάκι την επιφάνεια και ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, όσο ακόμη είναι ζεστό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα πυκνό γλάσο.
  • Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και μοιράζουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  • Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι.

Σημειώσεις

Μια ακόμη συνταγή με σαγκουίνια μπορείτε να δείτε εδώ