Επιστροφή

Αχλάδια ποσέ

Συστατικά
  

  • ώριμα αχλάδια
  • γλυκό κρασί μοσχάτο ή χυμό ροδιού
  • ξυλάκι κανέλας Κεϊλάνης

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατώντας το κοτσάνι τους. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη βάση του προκειμένου να μπορούμε να το στήσουμε όρθιο.
  • Τοποθετούμε τα αχλάδια σε μικρή κατσαρόλα (ανάλογα με το πόσα θα χρησιμοποιήσουμε) και τα περιχύνουμε με το κρασί ή το χυμό ροδιού, μέχρι να σκεπάζονται μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα αχλάδια μας.
  • Αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Βράζουμε το υγρό που είχαμε προσθέσει ώστε να γίνει ένα σιρόπι και το προσθέτουμε στα αχλάδια. Εδώ με το χυμό ροδιού.
  • Χάριν του παιχνιδιού διακόσμησα τα αχλάδια με πιπέρια κολοκυθόσπορους και σιρόπι ροδιού που είχε περισσέψει από την προηγούμενη φορά.

Σημειώσεις

Μπορείτε να τα βράσετε σε χυμό μήλου προσθέτοντας και μια κουταλιά της σούπας  ζάχαρη.
Αν περισσέψει σιρόπι το κρατάμε για προσθήκη σε άλλες παρασκευές μας.