Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά.
Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βούτυρο.
Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο τσέρκι, ισιώνοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού αφού θα έχει κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε πάλι με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
Τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και διακοσμούμε με αυτή την επιφάνεια.
Σημειώσεις
Για όσους δεν έχουν αυτή τη σοκολάτα μπορούν να βάλουν μια σοκολάτα κουβερτούρα.