Επιστροφή

Cheesecake με σοκολάτα Toblerone

Συστατικά
  

Για τη βάση

  • 125 γρ μπισκότα digestive
  • 60 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο
  • τσέρκι διαμέτρου 20 εκατ.

Για τη γέμιση

  • 500 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ σοκολάτα toblerone λιωμένη
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος

Για τη επικάλυψη - διακόσμηση

  • 50 γρ σοκολάτα toblerone τριμμένη

Οδηγίες
 

  • Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βούτυρο.
  • Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο τσέρκι, ισιώνοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού αφού θα έχει κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε πάλι με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
  • Τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και διακοσμούμε με αυτή την επιφάνεια.

Σημειώσεις

Για όσους δεν έχουν αυτή τη σοκολάτα μπορούν να βάλουν μια σοκολάτα κουβερτούρα.