Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα κόβουμε σε τρία τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά με χοντρό πάτο.
Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 1 1/2 ώρα χωρίς σκέπασμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας περιοδικά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν.
Την επόμενη μέρα επαναλαμβάνουμε το βράσιμο, μειώνοντας την ένταση της εστίας (διαβάθμιση 1-9 στο 6), πάλι για 1 1/2 ώρα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην κολλήσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Την τρίτη ημέρα βράζουμε ξανά αλλά σε πολύ χαμηλότερη ένταση ανακατεύοντας συνέχεια για μια ώρα.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό το μείγμα και κλείνουμε καλά.
Επειδή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, η οποία δρα ως συντηρητικό, θα κάνουμε μια επιπλέον διαδικασία κονσερβοποίησης.
Βάζουμε τα βάζα σε κατσαρόλα με νερό σχεδόν μέχρι το καπάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις αρχίσει να βράζει ελαττώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα βάζα από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι ή καλύτερα στο ψυγείο.
Συνοδεύουμε το πρωινό μας, το προσθέτουμε σε τάρτες ή τρώμε ένα κουταλάκι κάθε πρωί βοηθώντας τη λειτουργία του εντέρου.