Πλένουμε τα ντοματίνια τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κομματάκι από το μίσχο τους.
Ετοιμάζουμε το πέστο. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το τριμμένο τυρί και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Απλώνουμε το φύλο σφολιάτας σε χαρτί ψησίματος και το τοποθετούμε σε ταψί ή σε λαμαρίνα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε περιμετρικά 1 εκατοστό από την άκρη του φύλλου και όλο το φύλλο κατά τόπους.
Μοιράζουμε το πέστο
Αραδιάζουμε τα ντοματίνια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
Σκορπάμε παντού ξινοτύρι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Εγώ τη συνόδευσα με βλίτα σαλάτα και ένα ποτήρι ροζέ κρασί.