Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα πολύ μεγάλα. Τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 μόνο λεπτά και στραγγίζουμε.
Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα χόρτα και από πάνω τη φέτα του ψαριού. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο το πρώτο εικοσάλεπτο.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Ένα καλό κρασί και σπιτικό ψωμί χρειάζονται για συνοδευτικό.