Επιστροφή

Φέτα ψαριού στο φούρνο με άγρια χόρτα

Συστατικά
  

  • 1 φέτα ψαριού
  • 250 γρ άγρια χόρτα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα πολύ μεγάλα. Τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 μόνο λεπτά και στραγγίζουμε.
  • Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα χόρτα και από πάνω τη φέτα του ψαριού. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο το πρώτο εικοσάλεπτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε. Ένα καλό κρασί και σπιτικό ψωμί χρειάζονται για συνοδευτικό.

Σημειώσεις

Επειδή τα χόρτα θα βγάλουν υγρά δεν προσθέτουμε άλλο υγρό.
Η αδελφή μου προσθέτει σάλτσα ντομάτας ή ψιλοκομμένες ντομάτες, εγώ προτίμησα τη λεμονάτη έκδοση.
Αντί της φέτας ψαριού μπορεί να μπει ολόκληρο ψάρι π. χ. μια τσιπούρα ή λαβράκι.