Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε τηγάνι βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και 2-3 φύλλα από το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά.
Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με το προτεινόμενο χρόνο και στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Στην κατσαρόλα που έβρασε το σπαγγέτι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα πράσα και τα μανιτάρια και λίγο από το νερό που έβρασαν.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.