Επιστροφή

Σπαγγέτι με πράσα και μανιτάρια

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • φύλλα φασκόμηλου
  • 4-5 μανιτάρια αγαρικά και πόρτο μπέλο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ σπαγγέτι
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Σε τηγάνι βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και 2-3 φύλλα από το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά.
  • Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με το προτεινόμενο χρόνο και στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Στην κατσαρόλα που έβρασε το σπαγγέτι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα πράσα και τα μανιτάρια και λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Αν έχετε φρέσκο φασκόμηλο προσθέστε 2-3 φύλλα στο βούτυρο πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά ίσα να αρωματιστεί το βούτυρο και προσθέστε τα στο πιάτο σας.
Το τυρί μου ήταν σκληρό ελαιοτύρι Μήλου.