Επιστροφή

Φιλέτο κοτόπουλου με παραπούλια και λεμόνια στη γάστρα

Συστατικά
  

  • 2 φιλέτα μπουτιού κοτόπουλου
  • 1/2 λεμόνι , χυμό και ξύσμα
  • 1/2 λεμόνι σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παραπούλια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

Οδηγίες
 

  • Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Το μισό το κόβουμε σε ροδέλες και από το άλλο μισό παίρνουμε το χυμό.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στη γάστρα. Ρίχνουμε από πάνω το χυμό, το ξύσμα, το μπούκοβο, τη σόγια το σκόρδο και το μέλι. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Προσθέτουμε τα παραπούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Ανάμεσα τοποθετούμε τις ροδέλες του λεμονιού και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο ζωμό, μη βάλετε πολύ αν χρειαστεί θα προσθέσετε στην πορεία.
  • Τοποθετούμε τη γάστρα σκεπασμένη στο κάτω μέρος του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και αέρα. Ψήνουμε για 30 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, συνεχίζοντας για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με μπασμάτι ατμού ή πατάτες τηγανιτές.

Σημειώσεις

Για το μπασμάτι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή.
Προτίμησα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο για πιο μαλακό και ζουμερό αποτέλεσμα.
Αν βρείτε λαχανάκια Βρυξελών προσθέστε τα κομμένα στη μέση.
Αν βάλετε περισσότερα παραπούλια ή αρκετά λαχανάκια Βρυξελλών δεν είναι απαραίτητο άλλο συνοδευτικό.