Επιστροφή

Cheesecake με σαγκουίνια

Συστατικά
  

  • 120 γρ μπισκότα digestive
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2-3 πορτοκάλια σαγκουίνια
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 2 αυγά
  • 70 γρ ζάχαρη ψιλή
  • 12 γρ κορνφλάουρ
  • τσέρκι διαμέτρου 18εκατ

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα από όλα και το χυμό από μισό. Τα υπόλοιπα θα τα χρειαστούμε για τη διακόσμηση.
  • Στήνουμε το τσέρκι μας σε μια λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε ελαφρά τσέρκι και χαρτί.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε μπολ με το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και ισιώνουμε καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε- χτυπάμε με σύρμα κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 έως 50 λεπτά, ελέγχοντας να κάνει μια ελαφρά ταλάντευση στη μέση. Μην το παραψήσετε, όταν κρυώσει θα σφίξει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με λεπτές φέτες από τα πορτοκάλια που κρατήσαμε.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε σαγκουίνια μπορείτε να βάλετε άλλα πορτοκάλια.
Εδώ μπορείτε να δείτε ένα άλλο chesseecake  με εσπεριδοειδή.