Επιστροφή

Ψαρονέφρι με ρόδια και πουρέ κυδωνιού

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 1 μικρό Ψαρονέφρι
  • 1-2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι βότκα ή λευκό κρασί
  • 1 χούφτα σπόρια ροδιού
  • λίγα κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 μεγάλο κυδώνι
  • Χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και τις πατάμε να πλατύνουν. Τις τοποθετούμε σε μπολ αλατοπιπερώνουμε περιλούζουμε με τη βότκα ή κρασί και τοποθετούμε παντού τα κλαδάκια από το θυμάρι και τα σπόρια ροδιού. Αφήνουμε να μαριναριστεί μερικές ώρες.
  • Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε το κυδώνι και το κόβουμε σε φέτες. Τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα σπόρια του ροδιού και συνεχίζουμε το βράσιμο , ίσως χρειαστεί η προσθήκη λίγης ποσότητας νερού. Αφήνουμε να βράσει για 10 -15 λεπτά περίπου προσέχοντας να μείνει λίγη σάλτσα.
  • Λιώνουμε το κυδώνι με την κουτάλα του πουρέ και το βάζουμε σε μικρό τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο και να ενσωματωθεί στον πουρέ του κυδωνιού.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας τον πουρέ με τη σάλτσα του κρέατος, συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με ρόδια και ένα λευκό κρασί.