Επιστροφή

Μια αλλιώτικη πανακότα με ζελέ κυδώνι και ρόδια

2 ποτήρια

Συστατικά
  

Για την κρέμα

  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 35 ml κρέμα γάλακτος
  • 35 ml γάλα
  • 35 γρ ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ ζελέ κυδωνιού
  • 100 ml χυμό ροδιού
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • σπόρια ροδιού

Οδηγίες
 

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και η βανίλια και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την εστία, στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτομε στο μείγμα ανακατεύοντας. Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε δυο μπολάκια ή ποτήρια, σκεπάζουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για την επικάλυψη

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό ροδιού και το ζελέ κυδωνιού και με σύρμα κουζίνας ομοιογενοποιούμε. Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού την στύψουμε.
  • Μοιράζουμε πάνω από την κρέμα περνώντας το από σουρωτήρι και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Γαρνίρουμε με σπόρια ροδιού και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Η χρήση του ζελέ κυδωνιού είναι μια ιδέα δική μου, μπορεί να μπει και κάποιο άλλο ζελέ ροδιού, φραγκοστάφυλλου ή ένα έτοιμο μείγμα στο οποίο αντί νερού μπορούμε να προσθέσουμε το χυμό ροδιού.
Εγώ βιάστηκα λίγο στο δεύτερο στάδιο, με αποτέλεσμα να μην έχει πήξει καλά και έτσι βυθίστηκαν τα σπόρια ροδιού, όχι πως δεν ήταν καλό. Η ανάγκη για γλυκό με έκανε να βιαστώ.