Επιστροφή

Σιρόπι ροδιού

Συστατικά
  

  • 400 ml φυσικό χυμό ροδιού
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 ml Χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια ένταση ξαφρίζοντας αν χρειαστεί για διαυγές αποτέλεσμα. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θα βοηθήσει να μην υπάρχουν πολλοί αφροί κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  • Βράζουμε για αρκετή ώρα, θα μειωθεί ο όγκος του στο μισό ίσως και περισσότερο. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν πέφτει σαν μεγάλη κλωστή ή αν βάλουμε μια σπάτουλα και "ανοίξουμε δρόμο" δεν θα ενώνεται ξανά το σιρόπι πάνω στη σπάτουλα. Έλεγχος με θερμόμετρο περίπου 105-106 βαθμοί.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο κατά προτίμηση σκουρόχρωμο μπουκάλι και κλείνουμε καλά.

Σημειώσεις

Από αυτή την ποσότητα υλικών πήρα περίπου 150 ml σιρόπι.
Το πόσα ρόδια θα χρειαστείτε για να πάρετε αυτή την ποσότητα του χυμού εξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι. Δυστυχώς δεν ζύγισα τα δικά μου.