Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια ένταση ξαφρίζοντας αν χρειαστεί για διαυγές αποτέλεσμα. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θα βοηθήσει να μην υπάρχουν πολλοί αφροί κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Βράζουμε για αρκετή ώρα, θα μειωθεί ο όγκος του στο μισό ίσως και περισσότερο. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν πέφτει σαν μεγάλη κλωστή ή αν βάλουμε μια σπάτουλα και "ανοίξουμε δρόμο" δεν θα ενώνεται ξανά το σιρόπι πάνω στη σπάτουλα. Έλεγχος με θερμόμετρο περίπου 105-106 βαθμοί.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο κατά προτίμηση σκουρόχρωμο μπουκάλι και κλείνουμε καλά.