Επιστροφή

Σολομός με ντοματίνια ελιές και σαλάμι

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
  • 5-6 ροδέλες σαλάμι αέρος
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το σολομό και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε κρύο τηγάνι βάζουμε το σολομό με την πέτσα προς τα επάνω και τοποθετούμε σε καυτή εστία. Μόλις αρχίσει να βγάζει ατμούς χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε τα κομμάτια και συνεχίσουμε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά (ανάλογα με το πάχος ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος). Μεταφέρουμε σε πιάτα.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, μια κουταλιά ξύδι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ελιές λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σαλάμι συνεχίζοντας για ακόμη 1-2 λεπτά.
  • Μοιράζουμε πάνω από το σολομό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα και καλό κρασί.

Σημειώσεις

Η  αρχική πρόταση είχε τσορίζο αλλά εγώ έβαλα ένα σαλάμι αέρος που υπήρχε στο σπίτι.