Επιστροφή

Κέικ με κρασί για Βασιλόπιτα

Συστατικά
  

  • 300 γρ αλεύρι δυνατό
  • 110 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 60 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ βούτυρο
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γλυκό κρασί μοσχάτο
  • ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • σπόρια ροδιού για διακόσμηση (προαιρετικό)

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα χοντροκόβουμε σε μπλέντερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και αναμειγνύουμε με το σιμιγδάλι το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα αμύγδαλα.
  • Στρώνουμε μια φόρμα ή ταψί, με διάμετρο 24 εκατοστά, με βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος.
  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα το μίξερ) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  • Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα σιλικόνης ενσωματώνουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα αλευριού με κρασί ανακατεύοντας απαλά πάλι με τη σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 50 λεπτά, ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με σπόρια ροδιού.

Σημειώσεις

Το κρασί μου ήταν ένα μοσχάτο Σάμου, μπορείτε να προσθέσετε και μια μαυροδάφνη.
Μην ξεχάστε να βάλετε νόμισμα.