Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα χοντροκόβουμε σε μπλέντερ.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και αναμειγνύουμε με το σιμιγδάλι το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα αμύγδαλα.
Στρώνουμε μια φόρμα ή ταψί, με διάμετρο 24 εκατοστά, με βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος.
Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα το μίξερ) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα σιλικόνης ενσωματώνουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα αλευριού με κρασί ανακατεύοντας απαλά πάλι με τη σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 50 λεπτά, ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με σπόρια ροδιού.