Επιστροφή

Κολοκύθα ψητή

Συστατικά
  

  • κολοκύθα κομμένη σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα ή κάρυ
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • χυμό λεμονιού ή λάιμ

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά την κολοκύθα και τη σκουπίζουμε. Δεν αφαιρούμε τη φλούδα, αυτή η κολοκύθα τρώγεται με τη φλούδα.
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες περίπου δύο εκατοστών.
  • Την αραδιάζουμε σε επιφάνεια κοπής και την πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  • Ψήνουμε σε σχάρα του BBQ σε δυνατή φωτιά για 12-15 λεπτά γυρίζοντας τις φέτες μια ή δυο φορές.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με ένα πολύ καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή λάιμ.

Σημειώσεις

Δεν θα σας θυμίσει καθόλου τη γνωστή γεύση της κολοκύθας και η νοστιμιά της θα σας εκπλήξει.
Επειδή όλες οι κολοκύθες τώρα έχουν βγει στην αγορά, όποιος θέλει πληροφορίες για το που θα τις βρει όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα των συγκεκριμένων παραγωγών ας επικοινωνήσει μαζί μου με σχόλιο.
Όλες διατηρούνται για μεγάλο διάστημα σε σκοτεινό και δροσερό χώρο.
Σε μια πρώτη αναζήτηση εγώ τις βρήκα στο Fast Market  στο Μαρούσι όπου μπορείτε να βρείτε και άλλους θησαυρούς, είναι ανοικτό μέχρι το βράδυ κάθε μέρα αναζητήστε το.